2011-03-17 20:31 | 0 kommentarer

Idag har vi varit på vår återkommande torsdagspromenad på Billingen. Tror att det var nytt rekord idag, 25 hundar med husse eller matte gick runt lilla sjön, en sträcka på ca 3 km. Social träning i allra högsta grad.
Agnes, Meja och Greta fick följa med idag, förra veckan var det Agnes och Asta.
Det är både nyttigt och roligt för hundarna, och lika trevligt för oss tvåbenta.
Har ni inte varit med ännu så prova på någon torsdag, samling kl 18.30 på stora parkeringen.


2011-03-12 09:54 | 0 kommentarer

Idag har vi varit hos veterinär Eva Gustavsson för ögonlysning av Agnes. Hennes ögon var helt OK så nu blir det förhoppningsvis valpar i sommar. Så nu är det bara att vänta på att hon ska börja löpa, så att vi kan åka och hälsa på Isak. Håller tummarna för att det blir nu i mars.


2011-03-07 17:59 | 1 kommentarer

Igår var det åter dags för utställning. Denna gång i Moheda Bollhall, anordnad av SSRK.
Även denna gång var det de två "små", Meja och Greta, som fick följa med.

Greta tävlade i Valpklass II. Domare för labradorerna var Kerstin Henriksson.
Greta vann sin grupp, fick HP och följande kritik: En snart 9 månaders tik med mycket vackert huvud och uttryck, vacker hals, kors, rygg o svans. Välutvecklad bröstkorg för åldern. Bra benstomme. Något rak överarm i övrigt goda vinklar. Mycket god päls, rör sig bra med vägvinnande steg. En harmonisk helhet med bra balans.
Känns otroligt bra med denna fina kritik.

Meja tävlade i Öppenklass denna gång. Så nu fick hon vara med och fightas med de gamla damerna. Meja stod sig bra i konkurrensen, fick fin kritik, men fick nöja sig med betyget Very Good, vilket är ett bra betyg, men inte tillräckligt för att vara med och slåss i konkurrensklassen enligt de nya utställningsreglerna.
Kritiken blev följande: Tik med goda proportioner, välformat huvud, bra uttryck, mycket bra hals o rygg, sluttande kors, mycket bra svans, korrekt formad bröstkorg, bra ben o tassar. Något rak överarm i övrigt goda vinklar, en aning höga hasor. Korrekt pälskvalité, rör sig med bra steg.
Så denna långa dag med start hemifrån kl 05.15 och hemkomst vid 18.30 blev en riktigt lyckad dag.

Greta i Moheda
Greta framför domare Kerstin Henriksson.

Meja i Moheda
Mejas tur framför domaren.

Får be om ursäkt för bildkvaliten, men kameran gör inte alltid som man önskar.