2010-09-29 18:36 | 1 kommentarer

Igår kväll var det dags för valpkurs igen. Fem labbevalpar, en drevervalp och en dvärgschnauzer med hussar och mattar, träffas varje tisdagskväll nu i fem veckor under ledning av kursledare Lotta Johansson Fröjd, Labbåslyckorna's kennel utanför Tidaholm.
Igår fick alla valparna prova på att spåra efter rådjursklöv i skogen. Jättespännande tyckte nog samtliga.
Extra roligt var det att få träffa Xante igen. Nu var det ett tag sedan jag såg honom.

Bästa kompisar
En trött liten Greta, efter kvällens valpkurs, tillsammas med sin "bästis" Åddis.
Visst är det gött att se dessa två mysa ihop.


2010-09-18 19:32 | 0 kommentarer

Idag har vi varit på utställning. Jag, Meja, Maria och och Mejas morbror Frasse "Needlepins Royal Cochman" åkte till Töreboda där det var inofficiell utställning. Till vår hjälp hade vi vår bästa faster Maritha. En riktigt trevlig tillställning. Lite dåligt med labradorer som ställde ut, men denna gång slapp vi i all fall vara själva i vår grupp.
Meja vann sin grupp, med följande kritik; Feminint huvud och uttryck, fin överlinje, utmärkta proportioner, tillräckliga vinklar fram och bak, rör sig bra från alla håll, trevligt temperament.

Frasse, visade upp sig bra när vi sprang, men när domaren skulle  ta en närmare titt, så blev det så där otäckt igen. Han gillar verkligen inte utställningar!

Annars har det varit en riktigt trevlig dag, lite kallt men så är det ju på höstkanten.
I oktober bär det iväg till Mjölby, då ställer vi ut både Meja och Greta på SSRK:s utställning.
Ska bli jättekul att få en bedömning på vår "lillplutta".


2010-09-07 15:11 | 0 kommentarer

Meja tog sin första 1:a i öppenklass i viltspår i lördags. Jätteskoj.
Det var i hård konkurrens, vi var nämligen med och tävlade i Labrador Skaraborgs klubbmästerskap i viltspår. Meja slutade på en delad 6:e plats med hela 37 poäng. Inte illa för att vara första gången i ökl.

Annars lever livet som vanligt här på Runnekullen. I går skördade jag de sista bönorna och fick upp löken ur landet. Så nu är det bara morötterna och potatisarna kvar.

Greta vårt senaste tillskott, växter så det knakar. Om fjorton dagar är det dags att börja skolan, då drar nämligen vår valpkurs i gång, det ska bli roligt.